Derfor er jeg frivillig

Frivillige fortæller:

Maria, læser informationsvidenskab, Aarhus

Jeg er frivillig, fordi det gør mig glad! Arbejdet i ImpactMobilize har for mig at se to hovedformål. Du er dels med til at generere ressourcer til “dem derude”, og samtidig er du med til at fremme frivillighedskulturen i Danmark. Selvom jeg ikke kan forandre verdensituationen nævneværdigt gennem frivilligt arbejde, gør det mig glad at være en del af et fællesskab, der har lyst til at gøre noget for at hjælpe dem, der er dårligere stillet, end vi er. Det giver mig energi at være sammen med nogle, der vil, og det gør mig glad at mærke, hvor meget vi kan, når vi er mange, der vil.

H.C., IT systemkonsulent, Ikast”

H.C du er vores helt!”. Sådan en besked fik jeg af medarbejderne i Viva Honduras, efter min sidste rejse til Honduras, hvor jeg var frivillig IT-konsulent på Viva Honduras-kontoret. Udover taknemligheden jeg oplever for min indsats på IT-området, både i Honduras og Danmark, er den primære drivkraft for mit engagement menneskerne i Viva Danmark. Viva er en organisation, hvor man løfter i flok og kan udvikle sig på det professionelle og personlige plan, og jeg føler mig hjemme og velkommen, som jeg er.

Rebecca, psykologistuderende, København

Jeg har det godt i Danmark. Så godt, at problemer som at få SU’en til at strække og få tiden til at slå til kan fylde meget. Dagene flyver af sted med studie, løb, kirke og venner. Men midt i alt det er jeg bevidst om, at virkeligheden er en anden for de mennesker, jeg mødte som volontør i Honduras. Jeg har oplevet en verden, jeg hverken kan eller vil glemme. Med andre ex-volontører kan jeg holde gnisten i live og fortsætte kampen for en mere retfærdig verden. Derfor er jeg frivillig i Impact.

Michael, antropologistuderende, Aarhus

Jeg er frivillig, fordi jeg ikke kan lade være! Med fare for, at det lyder som en kliché, vil jeg sige, at frivillighed handler om uselviskhed. Der er masser af goder ved at være frivillig, men modsat mange andre områder af livet, er det ikke belønningen, der er drivkraften bag engagementet.

Frivillighed er for mig stærkt forbundet med sagen. Efter at have været volontør i Honduras og have oplevet uretfærdighed på første hånd, har jeg haft behov for at reagere. ImpactMobilize, det frivillige netværk i Impact, er blevet en kanal, hvor min brand for en mere retfærdig verden kan komme til udtryk.

Leif, pædagogmedhjælper, Randers

Jeg er frivillig, fordi jeg på et sommerteam i Honduras mødte børn og unge på børnehjem og mennesker, der bor på gaden. Det gjorde stort indtryk på mig. Jeg holder foredrag om min rejse og forsøger at gøre mennesker i Danmark opmærksomme på, hvilke forhold børn og unge lever under i et af verdens fattigste lande. Hvis vi vil gøre en forskel, må vi starte med os selv. Derfor er jeg frivillig.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.