Fire timer. 26 elever. 10.000 armbånd.

En 2.g klasse fra Marselisborg Gymnasium giver en hjælpende hånd i samarbejdsprojektet mellem Bisgaard og Viva.

Fire timer. 26 Elever. 10.000 Armbånd.

En 2. g klasse fra Marselisborg Gymnasium giver en hjælpende hånd i samarbejdsprojektet mellem Bisgaard og Viva.

Hvad der for de ansatte hos Viva virkede som en nærmest umulig opgave på så kort tid, blev mødt med både overskud og optimisme blandt 2.g-eleverne fra Marselisborg Gymnasium, som torsdag var mødt op på havnen i Aarhus for at pakke armbånd. Eleverne var tilmed overbeviste om, at de ville være færdige før planlagte tid – og det skulle hurtigt vise sig, at de var vandt til at smøge ærmerne op.

Bisgaard, som laver børnesko, samarbejder med Viva om et såkaldt ’venskabsarmbånd’. Armbåndet bliver produceret af honduranske unge, som er i transition fra børnehjemmet ud i voksenlivet, og vedhæftes derefter til Bisgaards skoæsker. Overskuddet fra salget går til at støtte Vivas projekt, der sigter mod, at honduranske unge skal modtage den uddannelse og jobtræning, som de har brug for.

Og humøret var torsdag aften højt blandt de velmødte gymnasieelever, som havde trodset regn og slud for at klistre armbånd på skoæskerne. I løbet af kort tid sad samtlige 26 elever og arbejdede koncentreret rundt om bordene, mens der lød en summen af jokes, snak om afleveringer og rejsemål blandet med en playliste fra Spotify.

Ifølge en af eleverne, Caroline, havde de haft mange jobs af samme karakter, da hendes klasse var ved at samle ind til en studietur til Ghana.

’’Det her er lidt et samlebåndsarbejde, hvor hvert land bidrager med sit. Honduranerne laver armbåndene, og vi pakker dem, så de kan blive solgt. Det er fedt at kombinere dét at tjene penge med at støtte en god sag,’’ fortalte hun.

Peter, som allerede nu havde rejst meget, fortalte at han efter gymnasiet godt kunne tænke sig at besøge Latinamerika. Efter at have læst bogen ’’Smil på Dødens Avenue’’ af Jesper Grønkjær havde han fået blod på tanden for at besøge Honduras.

’’Jeg tror, at man er nødt til at opleve det for at forstå, hvordan det virkelig er. Det er vildt, at der er et sted, hvor manglen på sikkerhed gør, at der fx bliver begået 20 mord om dagen. Men også at kontrasten mellem rig og fattig er så stor. Man kan ikke forestille sig det, fordi det er så forskelligt fra, hvordan det er herhjemme,’’ fortalte han.

Effektiviteten var i top i lokalet under hele aftenen, hvor fortæringen af 15 pizzaer også var med til at give eleverne det sidste skub over målstregen. Den sidste kasse med armbånd blev stablet i hjørnet til et hujende bifald fra det arbejdende folk – og ganske rigtigt som eleverne havde forudsagt: 20 minutter før planlagte sluttidspunkt blev der lukket og slukket og erklæret fyraften.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.