Julebrev

Der bliver stille i rummet, da Sally begynder at fortælle om sin barndom og, hvad der motiverer hende til at hjælpe børn, som bliver udsat for seksuelt misbrug. Kære læser

Børneprostitution og seksuelle overgreb på børn er hverdag i Filippinerne. Landet har en af verdens sorteste statistikker, når det kommer til seksuel udnyttelse af børn. Op mod hvert femte barn har oplevet seksuelt misbrug. Viva Danmark arbejder sammen med ”The Philippine Children’s Ministries Network” om at nå de børn, der lever i fattigdom på gaden. Det er de børn, som er mest udsatte for seksuelle overgreb.

Sallys historie

Der bliver stille i rummet, da Sally begynder at fortælle om sin barndom og, hvad der motiverer hende til at hjælpe børn, som bliver udsat for seksuelt misbrug.

‘Jeg er selv offer for seksuelt misbrug. Jeg blev ambassadør for at hjælpe børn i mit lokalområde, så de ikke skal opleve det samme, som jeg gjorde. Jeg vil lære alt om de love, der beskytter børn, så jeg kan hjælpe dem.”

Sally’s far døde da hun var lille og for at hjælpe sin mor med at skaffe mad til familien, tiggede hun på gaden. I en periode arbejdede hun som hushjælp og blev tvunget til mange andre jobs for at hjælpe sin familie.

Jeg møder Sally i Manila. Hun deltager i en workshop for unge ambassadører. De lærer at skabe kontakt til børn og unge, og at undervise dem i deres rettigheder. De lærer også, hvordan de bekæmper seksuelt misbrug. Sallys rolle som ambassadør har bl. a. medført at hun har hjulpet en pige i sit kvarter, som blev udnyttet af sin onkel. Sally meldte ham til politiet og han er i fængsel i dag. Sally var en stor støtte for pigen og hendes mor i den svære tid.

Unge ambassadører der gør en forskel

De 12 unge, som sidder med rundt om bordet denne eftermiddag i Manila, har alle haft en svær start på livet. Flere af dem var droppet ud af skolen og levede livet på gaden, da de gennem kirken blev engagerede i Vivas ambassadørprogram. De fortæller, at ambassadørnetværket er blevet deres familie. Her deler de fælles minder og støtter hinanden.

De 12 ambassadører har en fælles mission. De ønsker at hjælpe så mange børn som muligt. De har allerede undervist mere end 800 unge i rettigheder og i, hvordan man bekæmper seksuelle overgreb. Undervisningen er vigtig, da den mest almindelige årsag til, at børn ikke fortæller om overgrebene til nogen er, at de ikke ved at, det er forkert. Gennem ambassadørerne får de den biden, og samtidig får de mulighed for at snakke med andre unge, som kan støtte dem i at finde en løsning på deres situation. De unge ambassadører har lært, hvordan man retter henvendelser til lokale myndigheder både i konkrete sager, såvel som i forhold til at påvirke beslutningstagere til at prioritere generelle indsatser, der kan hjælpe børn.

Hverdagens superhelte

Mit møde med Sally og de andre unge gjorde stort indtryk på mig. Det er faktisk helt uforståeligt, hvordan unge som hver især har kæmpet med store personlige udfordringer, og fortsat lever på et eksistensminimum, har energi og motivation til at hjælpe andre. Jeg er dybt imponeret over dem. De er i sandhed nogle af hverdagens superhelte.

Den bedste julegave vi kan give Sally og de andre unge er muligheden for at hjælpe flere børn. Derfor håber jeg, at du vil give en donation, så de unge superhelte kan fortsætte deres vigtige arbejde.

Med disse ord vil jeg ønske dig og din familie en glædelig jul og godt nytår.

Med venlig hilsen

Gritt Holm Hedehus

Sådan kan du støtte:

viva.dk/støt-nu

MobilePay 40231133

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.