Børn på flugt

Siden militærkuppet i 2009 har Honduras været præget af stigende vold. Ca. 57 børn mister hver dag en far eller mor, og mange familier er derfor i opløsning. Børn i tusindvis forsøger at flygte til USA.

Børn alene på dødrute mod USA
Ligesom Europa oplever USA en voldsom stigning i antallet af flygtninge, og i 2015 skønnes 150.000 børn fra Mellemamerika at tage den 4.000 km lange tur alene gennem Mexico til USA.

Den utrolig farefulde rejse foregår på taget af et godstog, som bliver kaldt for Bæstet. Det kører gennem Mexico, som har verdens højeste produktion af børneporno. Mange børn mister livet på rejsen eller bliver udsat for røverier, voldtægt og menneskehandel. De risikerer også at falde af toget og få amputeret deres ben.

Flugt fra bander
Nogle børn flygter fra fattigdom eller for at blive forenet med familiemedlemmer i USA, men hovedparten flygter, fordi de er truet på livet af bander. De magtfulde narkobander rekrutterer typisk nye medlemmer blandt børn i 12 års alderen, og hvis du afslår, bliver du slået ihjel. Honduras’ præsident sammenligner bandernes henrettelsesmetoder og brutalitet med ISIS’ i Mellemøsten.

Fred i Honduras!
I øjeblikket arbejder Viva for at skabe fred i Honduras – både i hjemmene og på gaderne. Gennem en kampage om godt forældreskab forsøger vi at mindske vold i familierne, og derudover arbejder vi for at reducere bandekriminalitet og korruption ved hjælp af forebyggende arbejde og politisk pres.

På vores børne- og ungeprojekter arbejder vi for at give børnene fremtidsmuligheder gennem uddannelse, job og socialt netværk, så der er et reelt alternativ til at blive bandemedlem eller flygte til USA. Vi arbejder med børnenes værdier, så der kan vokse en ny generation op, der ikke vælger voldens vej.

Gør Honduras til et land, som børn ikke flygter fra, men får en god fremtid i. STØT NU!

Læs mere

Pedro – drømmen om USA og en familie

Mariela – en familie af fattigdomsflygtninge

Vidste du at…

  • Honduras er hjemsted for verdens to mest farlige bander – MS 13 og Mara 18. 
  • Honduras har verdens højeste mordrate med 90 mord pr. 100.000 indbyggere om året. Det ville svare til, at over 5000 blev myrdet i DK om året. 
  • I 2015 forventer USA at modtage 150.000 uledsagede børn. 
  • Menneskesmuglere lokker familier til at sende deres børn af sted til USA. De tager 6000 $ per barn. 
  • Obama kalder udviklingen for en humanitær katastrofe, og Paven opfordrer til et hasteindgreb for at beskytte de uledsagede børn.
Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.