GOALS FOR LIFE

Når fodbold skaber udvikling

Fodboldfeberen har ramt Danmark, og unge som gamle, piger som drenge sidder foran skærmen og følger med i spillet på grønsværen.

Fodboldfeberen er også tydelig i Nueva Suyapa, et af de hårdest belastede slumområderne i hovedstaden i Honduras, hvor Viva har startet fodboldprojektet GOALS FOR LIFE for at støtte udsatte børn og unge; i Honduras er bandemiljøer og kriminalitet et af de største problemer og forhindringer for at landet udvikler sig. Mange børn og unge tilbringer livet på gaden og rekrutteres ind i bandemiljøet, da de ikke ser andre alternativer.

Fodboldglæde giver Obed håb

For 3 år siden begyndte nu 11 årige Obed Llobares at spille fodbold i Vivas fodboldprogram. Da han startede havde han ikke meget at lave, og ligesom mange andre børn, der vokser op i Nueva Suyapa, var han i risiko for at blive indsluset i bandemiljøet. Obed har allerede lært utroligt meget gennem projektet – ikke kun om fodbold, men også værdier som sammenhold, respekt og tolerance. Det har givet ham troen på sig selv, og han tør nu at drømme om fremtiden og måske endda en karriere som fodboldspiller.

Støt GOALS FOR LIFE-projektet her.

 

Hvad er GOALS FOR LIFE?

Med din støtte kan Viva over det næste år få 1.000 børn i Honduras til at spille fodbold igennem GOALS FOR LIFE program. Hver uge deltager børnene i fodboldtræning med uddannede trænere. De lærer ikke bare at spille fodbold, men metaforer fra fodboldens verden bruges til at italesætte fairplay, kammeratskab, respekt, fællesskab. Værdier, som ligger langt fra det, børnene møder i livet på gaden og i slumkvartererne. Fodbold giver børnene en ny retning i livet og håb om en bedre fremtid.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.