Bangladesh

Bangladesh grænser op til Indien og Myanmar. Landet er kendt for sine mange rismarker og årlige oversvømmelser.

Bangladesh er en forholdsvis ny nation. Landet blev til i 1971 efter en blodig krig, hvor Bangladesh blev uafhængigt fra Pakistan. Sproget bengali er centralt for bangladeshernes selvforståelse som nation. Bangladesh betyder "landet hvor man taler bengali".

Udfordringer

Bangladesh er et af verdens fattigste og tættest befolkede lande. Der bor ca. 150 millioner mennesker i landet. Ca. 50% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen (1,25 dollar om dagen), og 44% er analfabeter.

Hvert år bliver en tredjedel af Bangladesh oversvømmet, og mange omkommer eller må flygte for deres liv. Landet ligger lavt, og man forventer, at landet i fremtiden vil lide under endnu større oversvømmelser i takt med, at klimaforandringerne tager til.

Børns forhold

Undervisningsniveauet i Bangladesh er lavt, bl.a. pga. mangel på kvalificerede lærere. 20% af alle skolebørn dropper ud, før de har færdiggjort 5. klasse. Børnearbejde er et stort problem – omkring 13% af alle børn er involveret i børnearbejde. Mange af disse går ikke i skole. Op mod 46% af alle børn under 5 år er underernærede.

Hvad gør vi?

At kunne engelsk er lig med jobmuligheder i Bangladesh. Derfor støtter vi tre skoler i landet, hvor vi hovedsageligt arbejder med at styrke den pædagogiske indsats og højne engelskniveauet. Bedre uddannelse til børn og unge vil skabe nye indkomstmuligheder, der kan være alternativer til det sårbare landbrug, som de fleste ernærer sig ved i Bangladesh. Vi sender også volontører til Bangladesh gennem vores volontørprogram Impact.

Læs om hvordan du kan blive volontør i Bangladesh
Læs mere om arbejdet

sfn, nov. 2012

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.