Støt LifeWorks
DK

Tak for din støtte 

Giv et bidrag
DK

MobilePay 4023 1133

Life Works

Kort fortalt…
LifeWorks hjælper unge, der er vokset op på børnehjem, med at få en succesfuld start på voksenlivet. Gennem rådgivning, studielegater, jobtræning, kurser i personlig udvikling og iværksætteri og etablering af sunde sociale og erhvervsmæssige netværk får de unge ressourcer til at leve et godt voksenliv udenfor børnehjemmet og blive integreret i samfundet.

Problemet…
De unge, der hjælpes gennem LifeWorks, er alle vokset op på lokale børnehjem, som er medlemmer af Viva-netværket, et lokalt kirkeligt netværk for projekter der arbejder med udsatte børn og unge. Mange børn, der vokser op på børnehjem, er enten forældreløse, har kun én forælder eller kommer fra fattige familieforhold med fx arbejdsløshed, misbrug, vold eller et liv på gaden. (Tryk på piktogram for forstørrelse).

Der er blevet investeret mange penge og menneskelige ressourcer i at give børnene en tryg opvækst på børnehjemmene. Denne indsats skal følges helt til dørs ved at støtte de unge i jobsøgning, uddannelse og til at leve et selvstændigt voksenliv, for de unge har ikke et netværk udenfor børnehjemmet, som kan støtte dem.  

De unge fortæller, at de fyldes med frygt og utryghed, når de tænker på livet efter børnehjemmet. 

I et samfund hvor relationer er vejen til bolig, arbejde og muligheder, står de unge på bar bund. De har ingen steder at tage hen, intet socialt netværk og familie til at hjælpe dem til et arbejde og et sted at bo, og ingen muligheder for at få betalt deres videre uddannelse. Med etiketten ”børnehjemsbarn” på ryggen er det yderligere vanskeligt at få arbejde og nye venner, og mange unge føler, at de står helt alene og savner forbindelse til andre unge i samme situation. 

LifeWorks… et fagligt forum omkring fælles løsninger!
En vigtig succes ved programmet LifeWorks er det konkrete faglige og løsningsfokuserede samarbejde mellem børnehjemmene, hvor personale og ledere mødes for at finde fælles løsninger, der hjælper de unge sikkert videre ind i voksenlivet. I lande, hvor den sociale sektor på børne- og ungdomsområdet er ringe organiseret, er det en stor succes, at man nu kan mødes om en fælles udfordring. Viden om de unges sociale og psykologiske profil og konkrete udfordringer er nu samlet på ét sted, og personale og ledere har fået et fagligt forum for vidensdeling og samarbejde.

LifeWorks… et fællesskab for børnehjemsbørn
Gennem LifeWorks har unge fra forskellige børnehjem fået kontakt med hinanden. Identifikation og fællesskab har stor betydning for de unges evne til at stå på egne ben. I LifeWorks hjælper de unge hinanden med jobansøgninger, at finde et sted at bo og med at håndtere svære følelser, og de skaber deres egne nye sociale og erhvervsmæssige netværk i det virkelige liv uden for børnehjemmets vægge. Det konkrete fællesskab med andre børnehjemsunge har potentialet til at supplere (eller erstatte) deres skrøbelige familiesituationer og er et ressourcefyldt fællesskab for fremtidige unge, der forlader børnehjemmene.

Vær med til at skabe en fremtid for børn i Honduras og Nicaragua. STØT NU!

Læs mere

David – en mønsterbryder

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.