Støt LifeWorks
DK

Tak for din støtte 

Giv et bidrag
DK

MobilePay 4023 1133

Børnehjemsleder fortæller

“Der findes ikke et offentligt program her i Nicaragua, som hjælper de unge i overgangen fra livet på børnehjemmet til voksenlivet. Man sender bare pigerne af sted fra børnehjemmet, når de fylder 18 år, uden nogen form for støtte. Derfor vil LifeWorks være til stor hjælp for de unge piger, for de har brug for en hjælpende hånd for at lære at leve i samfundet som selvstændige voksne”, siger Marlene, som er børnehjemsleder i Nicaragua.

48 piger på vej
På børnehjemmet er der for tiden 48 piger mellem 12-16 år, som er blevet udsat for vold og seksuelle overgreb i hjemmet, kommerciel seksuel udnyttelse, som har levet på gaden og er blevet delvist eller helt forladt af deres familie.

Børnehjemmet forsøger selv at gøre lidt for at forberede pigerne på voksenlivet ved fx at have individuelle samtaler med de unge samt gruppesnakke om, hvad det vil sige at blive voksen. Derudover får pigerne ansvarsområder på børnehjemmet, så de begynder at mærke, hvordan det er at være voksen. “Men”, siger børnehjemslederen Marlene, “der er – uden tvivl – stort behov for  at styrke dette område endnu mere.”

LifeWorks er en stor mulighed
Marlene mener at, Life Works er en stor mulighed for de piger, der snart skal forlade børnehjemmet: “Det udruster dem til at tage vigtige beslutninger for deres egen fremtid. Derudover hjælper det dem godt på vej ind på arbejdsmarket.”

7 børnehjem i Viva Nicaraguas netværk deltager i LifeWorks. Programmet startede i Nicaragua i 2014.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.