Støt LifeWorks
DK

Tak for din støtte 

Giv et bidrag
DK

MobilePay 4023 1133

Jeg ønsker at studere!

Indiana er 17 år og bor på børnehjem i Nicaragua. Ved tanken om at hun snart bliver 18 år og skal forlade børnehjemmet og klare sig selv, bliver hun bekymret: “Nogle gange tænker jeg over, at jeg snart skal rejse herfra. Jeg skal finde et arbejde, men hvem vil ansætte en ung pige som mig? Og jeg tænker også på mine yngre tvillingesøstre, som jeg har ansvar for at hjælpe”.

En omtumlet barndom

Indiana kom til børnehjemmet som 10-årig sammen med sine 4 søstre og fortæller: “I begyndelsen var det meget mærkeligt at være her, fordi alt var ukendt, og fordi vi slet ikke havde hørt om børnehjem før. Vi mødtes med en psykolog, og mine søstre og jeg spurgte meget efter vores mor.  Mine søstre spurgte mig hele tiden, hvornår vi skulle væk herfra”.

Indiana blev første gang bragt til børnehjemmet, fordi hendes far mishandlede hende, hendes søskende og mor og derpå kom i fængsel. Efter et par år hentede moderen børnene igen og ville selv tage sig af dem, men hun efterlod børnene alene og Indiana måtte selv tage sig af sine to yngre tvillingsøstre. Til sidst bad myndighederne moderen om at bringe pigerne tilbage til børnehjemmet.

Uddannelse er vejen frem

Indianas største drøm er at læse medicin. Hun ved nemlig, hvor vigtigt det er at få en uddannelse. Hendes mor har altid fortalt hende, at uddannelse er vejen frem i livet. Men hun er også lidt bange: “Min frygt er, at jeg ikke når mine drømme, for jeg har kæmpet meget, og jeg håber ikke, at noget stopper mig. Jeg ønsker at studere!”

Indiana deltager i programmet LifeWorks og er glad for det, fordi hun møder andre unge i samme situation og kan få hjælp til at nå sine mål i livet.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.