Felipe


Ifølge menneskerettighedskonventionen har alle ret til en identitet og nationalitet, men i Honduras har du ikke disse rettigheder uden en fødselsattest. Dette skaber kæmpe problemer for mange forældreløse børn.

Katja – forkæmper og detektiv for børn
En af vores udsendte medarbejdere, Katja Nordstrøm de Hernández, arbejder for at sikre forældreløse børns rettigheder, og hun har viet noget af sin arbejdstid til at opstøve fødselsattester. På det børnehjem, hvor hun arbejder, manglede 36 % af børnene en fødselsattest, men det antal har hun nu reduceret til 9 %.

Felipe fik ret til et liv
Felipe er en af de unge, som er taknemmelig for Katjas indsats. Han havde fået et stipendium til at studere i det rigere naboland Costa Rica, men da han ikke havde sin fødselsattest, kunne han ikke få et pas til rejsen. Han var ved at opgive håbet, men Katja bad ham om at blive på børnehjemmet og være tålmodig. Da Felipe var 21 år, fandt hun endelig frem til hans fødselsattest, og Felipe kunne rejse. Det tog 2 års intensiv søgen at finde attesten, der var arkiveret på et lokalt kontor i et landdistrikt.

Før Felipe fik sin fødselsattest, havde han heller ikke ret til at:

  • Benytte offentlige transportmidler og tage et kørekort
  • Få lægehjælp og komme på hospitalet
  • Tage en uddannelse
  • Få et arbejde
  • Blive gift
  • Få en fødselsattest til sine børn
  • Få stemmeret ved valg
Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.