Jamie

I et mandsdomineret samfund som det honduranske, hvor især fodbold er kendt som en sport for mænd, er det bemærkelsesværdigt, at så mange piger deltager i Vivas sportsprojekt Viva Sport. En af pigerne på fodboldbanen  er Jamie, som elsker at spille fodbold og træner hver dag.

Jamie har tre søstre, der alle har lært at spille fodbold af deres far. Hun spillede tidligere i en honduransk liga på et pigehold, men holdet blev udelukket fra ligaen, fordi drengene ikke ville spille med pigerne. Jamie tror, at der er mange piger i Honduras, der gerne vil spille fodbold, men som ikke tør springe ud i det.

I Viva Sport er det en vigtig prioritet, at piger inviteres med og kan deltage på lige fod med drengene. Piger har lige så meget som drenge brug for sport, fritid og et godt netværk, og deres deltagelse i sportsprojektet er et lille skridt på vej mod mere ligestilling og ligeværd. Ikke mindst Jamie er glad for, at hun igen har fundet et sted, hvor man vil spille fodbold med hende.

Læs mere om

Viva Sport

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.