José


Ungdomsarbejdsløsheden stiger globalt. Det mærker de unge i Nicaragua. Uden job ender de i dyb fattigdom, og mange flygter ud af landet.

Unge på samfundets bund
José er opvokset på et at Vivas børnehjem i Nicaragua. Han har mange gange oplevet, hvordan unge endte på samfundets bund i kriminalitet og fattigdom eller flygtede til rigere lande, fordi de ikke havde adgang til uddannelse og job.

18-årige kæmper for at overleve
For de unge børnehjemsbørn er situationen ekstra alvorlig. Når unge fra et børnehjem flytter hjemmefra, havner deres tilværelse i et frit fald. De har ikke penge til uddannelse og bolig, og de har ingen familie, de kan søge støtte hos. Oveni bærer de rundt på en tung baggage fra en opvækst præget af omsorgssvigt, misbrug og fattigdom.

De unge børnehjemsbørn bliver tilmed skubbet ud i afgrunden. Familieministeriet i Nicaragua forlanger nemlig, at de skal forlade deres børnehjem, når de fylder 18, så der kan blive plads til et nyt barn.

De unge har fået et sikkerhedsnet
I Viva er vi optaget af at hjælpe i nærområdet, og vi har derfor oprettet et samarbejde mellem 7 børnehjem i Nicaragua, der nu arbejder målrettet med at hjælpe de unge, så de kan skabe sig en fremtid med muligheder. Det nye samarbejde kalder vi for LifeWorks, og i dag kan José få økonomisk hjælp til uddannelse og et sted at bo. Derudover har han også fået en mentor, som kan hjælpe ham med jobsøgning og give ham moralsk støtte på vejen mod et selvstændigt voksenliv.

Fra børnehjemsbarn til ingeniørstuderende
Takket være den nye indsats er José nu i gang med at læse til ingeniør. I fritiden arbejder han som frivillig på børnehjemmet, og han er glad for at kunne hjælpe børn, som står i samme situation, som han selv gjorde som lille. José er taknemmelig for hjælpen fra Viva. Han tilføjer:

“Hvis man bare smider de unge ud fra børnehjemmene, når de fylder 18, så ender de i fattigdom. LifeWorks giver os nye muligheder, og vi lærer også at skabe socialt netværk med andre børnehjemsunge, så vi kan støtte hinanden og komme ud af den dybe ensomhed, som mange unge fra børnehjem oplever.”

Vil du hjælpe unge i nærområdet og være med til at bryde den negative spiral med fattigdomsflygtninge?

Hjælp unge som José. Gå til STØT NU!
Eller støt nu via MobilePay, tlf: 4023 1133

 

Læs mere om

LifeWorks
Børn på flugt

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.