Mariela


I medierne hører vi ofte om fattigdomsflygtninge. Der et tale om desperate, fattige mennesker, som håber at kunne forbedre deres egne og deres efterladte familiers levevilkår. Desværre ender flugten mod verdens rige lande ofte med dødsfald, forgældelse og splittede familier, hvor børnene bliver de store tabere. Et af disse børn er Mariela.

Mor flygter til USA
Da Mariela var 2 år, rejste hendes mor illegalt til USA og efterlod Mariela og hendes to brødre hos deres far og bedstemor i et fattigt kvarter i Honduras. Kort tid efter kom hendes far i fængsel. Da bedstemoderen stadig havde 4 af sine egne børn boende, var der ikke penge nok til mad, og Mariela og hendes søskende kom på et af de børnehjem, som Viva støtter.

Far og bedstemor flygter til USA
Personalet på børnehjemmet oplevede, at Mariela savnede sin familie meget. Bedstemoderen havde kun mulighed for sjældne besøg, men efter et par år blev Marielas far løsladt, og børnene kunne nu komme på ferier. En stor glæde for alle! Men en dag rejste hendes far også til USA, og nogle få år senere fulgte bedstemoderen efter.

Mariela har en fremtid!
Der er stor smerte i Marielas historie, men igennem Vivas arbejde for børn har hun fået et hjem, mad, omsorg og skolegang, og hendes to storebrødre er i gang med at uddanne sig. Mariela blev forladt, men har alligevel fået mulighed for at skabe sig en fremtid.

Gør Honduras til et land, som børn ikke flygter fra, men får en god fremtid i. STØT NU!


Læs mere

Børn på flugt

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.