Pedro


På et af Vivas børnehjem i Honduras bor Pedro. Han endte på gaden, da hans mor døde, men blev samlet op af myndighederne og kom på et af Vivas børnehjem som 6-årig. I dag er han 14 år. Hans far døde fornylig.

Pedros drøm om USA og en familie
Pedros største drøm er at have en familie. Han har kontakt med sin stedmor, som flygtede til USA for flere år siden. Hun sender ham jævnligt breve og gaver. Hendes to døtre er også flygtet, men Pedro ved endnu ikke, om de vil nå USA i live.

Pedro er i risikogruppen for at flygte til USA, selvom han har det godt på børnehjemmet. Han drømmer om at klare turen til USA på egen hånd og blive genforenet med stedmoren – en dødsensfarlig drøm!

Reklamer lokker børn på dødsrute
Jorge Pinto, socialrådgiver på Pedros børnehjem, fortæller, at menneskesmuglere lokker familier til at sende deres børn til USA gennem forskellige reklamer – bl.a. på TV – hvor de lover en bedre fremtid.

Sandheden er dog, at den 4000 km lange rejse til USA gennem Mexico er utrolig farlig og foregår illegalt på taget af et godstog. Rejsen koster mange børn livet, og hvis de når grænsen til USA, bliver de sendt tilbage, da det er meget svært at få opholdstilladelse.

Vi vil skabe et meningsfuldt liv HER
”På Vivas børneprojekter er vi opmærksomme på børn som Pedro”, fortæller Jorge. ”Personalet investerer meget tid i at fortælle børnene om de farer, som flugten til USA indebærer, og i Pedros tilfælde arbejder jeg på at styrke hans relation til sin bedstemor her, så han knyttes stærkere til sin familie i Honduras.” Jorge tilføjer:

Vi arbejder for at skabe en meningsfyldt tilværelse her i Honduras med uddannelse, job og socialt netværk, så børnene ikke risikerer deres liv ved at tage på den farefulde flugt med ”dødstoget”.”

Hjælp i nærområdet
I Viva er vi engageret i at hjælpe i nærområdet, så børnene ikke flygter. Vi giver dem uddannelse, jobtræning og rådgivning, så de får fremtidsmuligheder, og vi hjælper dem med at skabe et socialt netværk. Derudover forsøger vi at reducere korruption og bandekriminalitet ved at presse politikerne til at tage ansvar.

Gør Honduras til et land, som børn ikke flygter fra, men får en god fremtid i. STØT NU!

 

Læs mere

Børn på flugt

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.