Støt LifeWorks
DK

Tak for din støtte 

Støt konkret projekt

Din støtte kan hjælpe et barn væk fra gaden eller en ung i uddannelse. Find et konkret støtteprojekt

Giv et bidrag
DK

MobilePay 4023 1133

Stop volden mod børn!

Eynar (18 år) og Kimberly (13 år) fra Nicaragua er enige om, at vold mod børn i hjemmet må stoppe.  Eynar har personlige grunde til sit engagement, for han har selv oplevet vold i sit hjem: "Mine forældre behandlede mig ofte dårligt. Da de blev skilt, fik jeg en stedfar, og han slog mig – engang så hårdt i brystet, at jeg faldt om på gulvet".  

Sidenhen har Eynar opdaget, at mange andre familier i hans nabolag udsætter deres sønner og døtre for vold.  

Eynar og Kimberly er blevet udvalgt som børneambas-sadører af børnene i deres nabolag ved et demokratisk "børnevalg". Børneambassadørerne laver tiltag og kampagner for at skabe opmærksomhed og forebygge vold mod børn. Der er børneam-bassadører i 16 udvalgte kvarterer i hovedstaden, Managua, som alle har en høj voldsrate mod børn og unge. De 16 kvarterer deltager i projektet “Vi skriver en ny historie – god behandling af børn og unge”, som ledes af Viva i Nicaragua. 

Kimberly er træt af, at det er utrygt for børn at gå rundt i hendes nabolag, og at de ikke tør lege sammen udenfor. Hun glæder sig derfor til at lege med de andre børn og unge i projektet og have det sjovt, samtidigt med at hun fremmer en god sag. 

Kimberly har også fået mulighed for at tale med de voksne i kvarteret. Fx var hun for nyligt på besøg i nabolagets ‘familieskole’, hvor hun talte med fædre og mødre om “god behandling af børn”. I familieskolen lærer forældre om, hvordan de skaber sunde relationer til deres børn og opdrager uden brug af fysisk afstraffelse

De unge ambassadører er tydeligvis motiverede. Kimberly siger smilende, "jeg kan næsten ikke vente til det næste planlægningsmøde med de andre ambassadører, for vi har så meget, vi gerne vil gøre". Eynar er spændt på, hvad han kan være med til at udrette som ambassadør: "Jeg vil gerne skrive en ny historie i mit nabolag, hvor børn ikke længere bliver udsat for vold derhjemme og har en god relation til deres forældre". 

Projektet når ud til mere end 8000 børn og unge og de voksne omkring dem. Organisationer og kirker, som er til stede i de 16 kvarterer, sam-arbejder med Viva i Nicaragua om projektets gennemførelse. 

Projektet finansieres af Danida og varer i 2 år (2015-2017). 

Vær med til at skabe en god fremtid for børn i Honduras og Nicaragua. STØT NU!

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.