Viva Sport

Siden militærkuppet i 2009 har over 20.000 børn i Honduras mistet en forælder pga. den eskalerende vold i landet. Hver dag mister yderligere 57 børn en far eller mor. Mange familier er derfor i opløsning, og børnene lokkes ind i bander, der tilbyder mad og beskyttelse. Voldsspiralen fortsætter.

Fodbold for forandring
Viva Sport laver sportsklubber i slumkvarterer, fordi sport har vist sig at være et effektivt redskab til at forebygge, at børn ender på gaden eller i kriminelle bander. Når et barn bliver en del af en sportsklub, har det 4 sidegevinster:

  • Forsoning – I et land splittet af vold og kriminalitet bringer fodbold folk sammen på tværs af politiske stridigheder. Der skabes sammenhold i voldsplagede slumkvarterer, fordi de voksne begynder at engagere sig og skal heppe ved fodboldkampen.
  • Forebyggelse – Barnet får et tilhørsforhold væk fra gadens barske miljø, hvilket mindsker risikoen for, at det ender i kriminalitet, prostitution og misbrug. Sportsklubben støtter også barnet til at fortsætte sin skolegang.
  • Fremtid og værdier – Sport udvikler barnet både fysisk, psykisk og socialt. I sportsklubben lærer barnet disciplin, respekt, ærlighed, solidaritet, venskab og at være en del af et team. Fodboldbanen bruges som livets klasseværelse, hvor børnene lærer at løse konflikter, sætte mål og håndtere succes og skuffelser. 
  • Fællesskab – Fattige børn bruger mange ressourcer på at overleve og er ofte tvunget til at være små voksne. Sport skaber glæde og giver dem et frirum, hvor de kan være børn og lege. De får også kammerater og voksne rollemodeller.

Vær med til at skabe en fremtid for børn i Honduras. STØT NU!

Læs historier fra Viva Sport

Følg Viva Sport på Vivas Facebook-side

Jamie

Marlin

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.