Forældre støtter VivaSport


Det er ikke kun de honduranske børn, der er begejstrede over VivaSport. Også forældrene glæder sig over, at deres børn får mulighed for at mødes til fodboldaktiviteterne. Farligt at lege udenfor
Leiby er mor til en af deltagerne på fodboldskolen. Hun sidder på sidelinjen og lytter til dagens tale fra en af trænerne. Hun er begejstret for sportsinitiativet og forklarer hvorfor:

“Jeg er bange for at lade min søn lege udenfor, fordi han kan blive involveret i dårlige relationer, og fordi det er farligt at opholde sig på gaden. Derfor beder jeg ham altid komme direkte hjem fra kirke og skole. Det betyder desværre, at han ikke har mange venner at lege med, men på fodboldskolen får han mulighed for at lege med andre børn og lærer at have relationer med jævnaldrende.”

Fodboldskole for alle børn
På fodboldskolen har børnene forskellige baggrunde, og nogle kommer fra meget hårdt belastede familier. Leiby ser en værdi i, at hendes søn lærer at omgås forskellige børn og tilføjer: “Men jeg er også opmærksom på, hvad han lærer af de andre børn. Der er børn, som kommer fra familier, hvor forældrene ikke har tid, lyst eller overskud til at tage sig af dem, og derfor er nogle af børnene dårligt opdraget og involveret i småkriminalitet.”

Slut med gadens junglelov
Leiby glæder sig over, at hendes søn og de andre børn får mulighed for at udvikle deres sociale færdigheder på fodboldskolen frem for at dyrke gadens junglelov: “På fodboldbanen lærer min søn at respektere de andre børn, ligesom undervisningen efter træningen opfordrer ham til at påskønne og udnytte de muligheder han har fået – fx at han kan gå i skole.”

Leiby er taknemmelig for VivaSport, som er med til at give hendes dreng mere barndom: “Det er bare så dejligt, at min dreng kan være ude at lege, uden at jeg skal være bekymret”, smiler hun.

Om Viva
VIVA

Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994. Send din støtte til reg.: 0994, konto: 0009279423.