Julie

Julie studerer internationale udviklingsstudier på Roskilde Universitet

1) Hvad var din største oplevelse?
En fredag aften var jeg med gadepræsten Alvin ude i Tegucigalpas (hovedstaden i Honduras) gader, for at dele mad og drikke ud til dem, der bor på gaden. Mange af dem sniffer lim, og det var mørkt og regnede, og byen fremstod endnu grimmere end normalt. En lille hjemløs pige gik rundt i bare tæer og en blomstret sommerkjole – det virkede helt forkert i de omgivelser.

2) Hvordan oplevede du at bidrage?
Jeg bidrog ved at komme med et åbent sind, en oprigtig interesse, og have lyst til at hjælpe, hvor der var behov for det. To gange ugentligt var jeg frivillig på byens fattigste hospital, og her var effekten af vores arbejde til at se med det samme – det var fedt at mærke.

3) Hvad er det bedste, du har lært?
At det slet ikke er så kompliceret at slå sig ned i et land som Honduras og føle sig hjemme, tryg og med dejlige mennesker omkring sig – også selv om alle statistikker peger i retning af, at man burde holde sig langt væk.

4) Hvordan har du kunnet sætte fokus på fattigdom i dine omgivelser?
Ved at fortælle om min tur og de mennesker jeg mødte. Deres historier har gjort kæmpe indtryk på mig.  Og ved at vise billeder og skrive små artikler og klummer.

5) Hvad var svært under dit ophold?
At acceptere begrænsningerne i forhold til min bevægelsesfrihed på grund af kriminalitet. At være vidne til så meget nød, fattigdom og lidelse, at høre om alle de drab, der begås – det var som om et menneskeliv ikke var så meget værd. At opleve honduranernes magtesløshed overfor al den korruption, der finder sted i samfundet.

6) Hvordan har dit ophold bidraget til din personlige udvikling?
Det har givet mig utrolig meget at møde så mange inspirerende og modige mennesker, der med livet som indsats kæmper for at ændre samfundets problemer. At slå rødder i et andet land for en tid er givende på alle måder, det udvider ens verdensbillede og sætter alt i perspektiv.

7) Hvordan var synergien mellem praktikken og din uddannelse?
Det var meget lærerigt og tiltrængt at komme ud i den virkelige verden. Dog synes jeg indimellem at teorierne og den akademiske tilgang til tingene synes meget langt fra praksis. 

Om Impact
VIVA

VIVA
Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994 og har tidligere fungeret under navnet Leve Børnene.