Kathrine

Kathrine læser til socialrådgiver på Metropol København

1) Hvad var din største oplevelse?
Hver dag var en oplevelse i sig selv, men en specifik ting, der har gjort stort indtryk på mig, var den livsglæde honduranerne havde på trods af et liv i fattigdom.

2) Hvordan oplevede du at bidrage?
Jeg blev tit mødt med stor taknemlighed på grund af mit ”bidrag” i Suyapa (slumkvarter) – og det havde jeg det utrolig svært med. Jeg kunne ikke se, hvilken forskel jeg gjorde for de mennesker, jeg mødte. Jeg blev nærmest flov over, at de takkede mig. Det snakkede jeg meget om med min vejleder om. Hun sagde ofte til mig at bare min tilstedeværelse var en hjælp i sig selv. Det at jeg legede med børnene og gav dem opmærksomhed, var nok for dem.

3) Hvad er det bedste, du har lært?
Jeg har vist billeder og fortalt historier derfra, men jeg oplever, at det er svært folk at relatere sig til det – hvilket er helt forståeligt. Jeg påtænker at deltage i en teamtur med Solrød Frikirke sommeren 2013, hvor man efterfølgende vil lave en målrettet kampagne med fokus på fattigdom.

4) Hvordan har du kunnet sætte fokus på fattigdom i dine omgivelser?
Det sværeste for mig under mit ophold var at se så meget elendighed, og se så mange triste skæbner – uden at kunne gøre en markant forskel for disse fantastiske mennesker.

5) Hvad var svært under dit ophold?
Der er blevet rusket godt op i mine værdier og holdninger. Jeg føler, at jeg ikke er så materialistisk, som jeg måske var før jeg tog af sted.

6) Hvordan har dit ophold bidraget til din personlige udvikling?
Min praktik i Honduras har gjort mig stærkere, og ikke nær så følsom. Hvor jeg førhen blev meget berørt over folks situation og nærmest handlingslammet, er jeg nu er blevet mere initiativsrig – hvilket er ret nødvendigt at være, som kommende socialrådgiver.

Om Impact
VIVA

VIVA
Klostergade 34, 3. sal
8000 Aarhus C

Tlf:
4023 1942
CVR:
3003 7677

Viva er en international kirkelig og humanitær børne- organisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge. Viva blev stiftet i Danmark i 1994 og har tidligere fungeret under navnet Leve Børnene.