Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Foredragskit

Her kan du hente et foredragskit, som kan hjælpe dig, når du holder oplæg i klubber, foreninger, skoler/efterskoler, kirker osv. om dine oplevelser som volontør ude i verden.

DOWNLOADS:

PowerPoint-præsentation
Noter til PowerPoint 
Konceptpapir
Tjekliste
Forslag til opbygning
Hvis jeg var et udsat barn (kun øvelsesvejledning)
Gulvparlament

Hvis du ønsker et samlet foredragskit med rekvisitter til øvelsen og go cards til uddeling, skal du kontakte foredrag@viva.dk

LINKS TIL INSPIRATION:

Der findes mange hjemmesider og andet materiale, der har fokus på globale udviklingsproblematikker og formidlingen heraf. Herunder finder du et lille udvalg af nogle af disse hjemmesider, som kan være brugbare i din forberedelse.

Det er fristende at fremhæve den del af virkeligheden, som vi mener, tilhørerne har brug for at høre. Se denne video og overvej hvor stor betydning din formidling har for folks opfattelse af den virkelighed, du fremviser:

  • Facts om Honduras, Nicaragua
  • Globalrichlist udfordrer din opfattelse af, at SU’en er for lille.
  • Hvad er FNs nye verdensmål for bæredygtig udvikling frem til 2030?
  • Globalis er et interaktivt verdensatlas, hvor du har mulighed for at lave kort og grafer. Formålet med hjemmesiden er at vise verdens ligheder og uligheder.
  • AJS kæmper for et mere retfærdigt Honduras. De opdaterer med glædelige nyheder i deres arbejde, og hjemmesiden er et godt sted at blive inspireret til at fortælle succeshistorier.
  • Why poverty? er en database af film, som har fokus på at få folk til at tale om og stille spørgsmål angående fattigdommen. Ud over filmmaterialet indeholder siden også artikler og andet spændende materiale.
  • Gapminder formidler statistisk data omkring befolkningssammensætning, ulighed og udvikling på en forståelig og tilgængelig måde.