Tidspunkt, varighed, pris
Hvornår kan jeg rejse?
Vi sender samlede hold ud i slutningen af januar og august hvert år, men vi er altid til at snakke med, hvis du har andre ønsker i forhold til afrejsetidspunktet.
Hvornår er der ansøgningsfrist?
Der er løbende ansøgningsproces, så du sender bare din ansøgning, når du har lyst. Det er selvfølgelig en god idé at sende den lidt mere end et par uger inden ønsket afrejse, så vi har en chance for at få alle de praktiske detaljer på plads.
Hvor lang tid skal jeg være af sted?
Vi anbefaler, at du er af sted i mindst 3-4 måneder, så du har mulighed for at finde din rolle i hverdagen på projektet. Det tager tid at falde til, og det tager tid at forstå kulturen og indgå i relationer. Og du kan være af sted op til 12 måneder.
Hvad koster det?
Din endelig pris afhænger af din destination og varigheden af dit ophold. Se priserne her.
Hvorfor koster det penge at arbejde som frivillig?
Først og fremmest er det, fordi der er nogle helt konkrete udgifter forbundet med dit ophold; f.eks. din flybillet, din mad, dit vand- og elforbrug.
Men dernæst går nogle af dine penge også til koordinering og læringsmoduler, så vi sikrer os, at dit ophold bliver bedst muligt – både for dig og modtagerprojektet.
Alder, faglighed, rejsemakker
Hvor gammel skal jeg være?
Du skal være fyldt 18 for at rejse ud som volontør, og ellers er resten af aldersskalaen velkommen. Så hvis du har brug for en pause i dit arbejdsliv, sender vi dig også gerne ud.
Kan jeg rejse, hvis jeg er færdiguddannet? Og kan jeg i så fald bruge min faglighed?
Hvis du selv er i stand til at tænke din faglighed ind i nye sammenhænge, er der rig mulighed for at rejse ud til ét af vores projekter og bidrage med dine kompetencer. Selve arbejdsopgaverne afklares dels herhjemme i forbindelse med samtalen og dernæst også løbende på projektet i dialog med de ansatte.
Prisen er den samme som andre volontørophold og praktikforløb.
Er jeg sikker på at komme til følges med min veninde?
Hvis I ansøger sammen, garanterer vi, at I kommer på samme projekt.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kender én, jeg kan rejse sammen med?
Vi sender dig ikke alene ud på et projekt, men sørger derimod for at du kommer til at følges med én eller flere andre.
Projektvalg
Hvem bestemmer, hvilket projekt jeg skal ud på, og hvornår ved jeg, hvilket projekt jeg skal på?
Du bliver inviteret til samtale med vores volontørkoordinator, og her snakker I mere om, hvem du er, og hvilket type projekt du kunne blive en del af. Herefter går der noget tid, da vi har brug for at finde dig en rejsemakker og kommunikere med projekterne derude om deres behov. Vi forsøger hurtigst muligt at få alle de praktiske detaljer på plads og opdaterer dig løbende igennem hele forløbet. Du kan være sikker på, at hvis vi har givet dig garanti for, at du kan komme af sted, finder vi et godt projekt til dig.
Er jeg sikker på at komme af sted, når jeg har ansøgt?
Din ansøgning er ikke en garanti for, at vi kan sende dig ud. Hvis du kæmper med psykisk sygdom, har alvorlig sygdom i nærmest familie eller ikke ønsker at acceptere vores projekters kirkelige fundament, vil det kunne diskvalificere dig som volontør. Vi afviser dog ikke nogen, inden vi har afholdt en samtale.
Praktikforløb er afhængige af din faglige profil og behovet på det tidspunkt, du ansøger.