Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
  • Rejsen går til:

    Filippinerne

    Folk i Filippinerne er simpelthen så imødekommende – vi har fået en ekstra familie, som desværre bor virkelig langt væk.

    Louise og Anita, tidligere volontører

    Spørgsmål?

Øriget i Øst

Om Filippinerne

I det østligste af Sydøstasien finder man de godt 7000 øer, som udgør Filippinerne. Hér er naturoplevelser ud over det sædvanlige og en befolkning med en utrolig og inspirerende gæstfrihed. Men der er også en bagside af medaljen i dét, der ellers fremstår som det perfekte ferieparadis omgivet af azurblåt hav;

12% af befolkningen lever i ekstrem fattigdom.
De 10% rigeste ejer 80% af landets rigdomme.
1,8 mio. børn er blevet forladt af deres forældre.
250.000 børn lever på gaden.

Som volontør eller praktikant gennem Impact oplever du ikke blot den glimtende forside af medaljen, men kommer bag kulisserne og får en hverdag med rig mulighed for at sprede smil og kærlighed blandt udsatte børn og unge.

Vi føler os altså virkelig heldige med både fantastiske mennesker og fantastisk natur omkring os; flotte sol op- og nedgange, overvældende stjernehimmel, eksotiske palmer og rismarker næsten så langt øjet rækker. Her ér virkelig skønt!

Emma og Mathilde, tidligere volontører i Filippinerne

at være frivillig

Livet som volontør

Når du slår øjnene op om morgenen, vil du være omgivet af børn, der hiver dig i ærmet og gerne vil have dig med ud og lege gemmeleg eller hjælpe med engelsklektierne. Som volontør bliver du en ekstra ressource i hverdagen – børnene får en ekstra legeonkel eller -tante, og personalet er glade for, at du kommer og giver en hånd med det daglige arbejde.

Din hverdag ser forskellig ud alt efter, hvilket projekt du bliver placeret på, og nogle steder vil du bo dør om dør med børnene, mens du andre steder vil have bopæl hos en værtsfamilie, hvor du går til og fra arbejde. I alle tilfælde får du mad til alle hovedmåltider og har selvfølgelig også en seng at sove i.

Vi kan mærke, at børnene nyder at være en del af de aktiviteter, vi arrangerer for dem, hvilket giver os energi – vi må da ærligt indrømme, de formår at smelte vores hjerter.

 Maria og Lærke, tidligere volontører i Filippinerne

at være praktikant

Livet som praktikant

Der sker noget med din faglighed, når du sætter den på spil i en ny sammenhæng. Så hvis du som pædagog- eller socialrådgiverstuderende har lyst til at lade dig udfordre med en udlandspraktik, kan du få en spændende og fagligt udfordrende hverdag blandt udsatte børn og unge.

Du bliver tilknyttet en lokal vejleder, der underskriver din praktikaftale og løbende er i dialog med dig om dine arbejdsopgaver, som planlægges ud fra din studieordning.

Læser du på universitet, har vi et begrænset antal praktikpladser på vores partnerkontorer, hvor vi kan bruge forskellige samfundsfaglige profiler. Læs mere om arbejdet på Vivas hjemmeside og send en ansøgning til jt@viva.dk.

Nogle af de bedste øjeblikke ved at være praktikant er, når det går op for én, at man er med til at lære børnene noget.

Michelle, praktikant på Filippinerne

How to guide!

1, 2, 3, rejs!

Vi hjælper dig gerne ud på din drømmerejse, og vi ved, at du gør dig mange overvejelser om, hvordan du skal nå at få styr på alle detaljerne før afrejse. Med oversigten herunder kan du se de vigtigste mellemstationer på dit eventyr.

  • Du overvejer at rejse ud

    Send ansøgningen

    Det er ganske uforpligtende at sende din ansøgning.
    Hvis du ved, hvor, hvornår og i hvor lang tid du gerne vil være af sted, er det fint, men ellers afklarer vi det senere i processen.
    Der er ingen ansøgningsfrist, men det er en god huskeregel, at vi har brug for mindst en måneds tid til at få styr på alle detaljerne og få dig klar til afrejse.

  • Afklaringsproces

    Samtale

    Når vi modtager din ansøgning, bliver du indkaldt til en samtale, hvor du har mulighed for at høre meget mere om mulighederne og arbejdsopgaverne ude. Derudover er samtalen også vores mulighed for at lære dig lidt bedre at kende, så vi kan finde det bedst mulige projekt og rejsemakker til dig. I løbet af samtalen finder vi ud af, hvilket land vi arbejder hen imod at sende dig til.

  • Beslutningsproces

    Match til projekt og rejsemakker

    Efter samtalen er det op til dig at beslutte, om det er os, du vil rejse med. Når du har træffet den beslutning, indbetaler du et depositum på 3000 kr., hvorefter vi begynder at planlægge dit ophold i detaljer; hvilket projekt du skal på, hvem du skal rejse sammen med, flybilletter osv.
    Det er et stort puslespil, der skal gå op, men vi er løbende i kontakt pr. telefon og mail, så du ved, hvor langt vi er i processen. Og når du har indbetalt depositummet, garanterer vi, at vi finder et godt projekt til dig.

  • Learn, give, share

    Læringsmodul 1

    Før du sætter dig på flyet mod din destination, tager vi hul på den læringsrejse, du bliver sendt ud på; kort tid inden din afrejse mødes alle volontører og praktikanter til Academy på vores kontor i Aarhus. Hér får du indblik i den kultur, du skal være en del af og får også undervisning om samfundsproblematikker og bliver generelt klædt på til at gøre en forskel for de børn og unge, du skal have en hverdag sammen med under dit ophold.

  • Afrejse

    Farvel til Danmark! Goddag til det ukendte!

    Når du har givet de sidste afskedsknus i lufthavnen og har fløjet på tværs af en del tidszoner, ankommer du til din destination, hvor vores kollegaer vil tage imod dig og får dig indkvarteret i nærheden af kontoret, som vil danne rammen om de første læringsdage i hovedstaden.
    Når vi har sikret os, at I er klar til at begå jer, bliver I sendt ud på jeres projekter, hvor børn og personale står klar til at tage imod jer med åbne arme.

  • Learn, give, share

    Hverdagsliv

    Fra du vågner om morgenen til, du lukker øjnene om aftenen, er du omgivet af børn og unge, der gerne vil være sammen med dig, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan fordrive tiden med;
    Måske kan du lide at danse eller elsker at spille fodbold? Så er der helt sikkert både piger og drenge, der bliver glade på dit projekt. Og der er uden tvivl også børn, der gerne vil tegne, lege med perler, få sat hår eller lære et nyt sprog. Du vil også få en stor stjerne hos personalet, hvis du vil hjælpe med lektier, give en hånd i køkkenet eller få børnene til at udføre deres pligter med et smil.
    Du vil med andre ord ikke kede dig!

  • Learn, give, share

    Læringsmodul på destinationen

    Som en del af dit ophold deltager du i slutningen af dit ophold på et Academymodul på vores partnerkontor. Hér lægger du hverdagspligterne fra dig og får mulighed for at få dit ophold sat i perspektiv. Du besøger andre Viva projekter for derigennem at få en større forståelse for børn og unges vilkår, og hvordan Viva arbejder for at forbedre disse.
    Læringsmodulet er din mulighed for at få et udgangspunkt for at være ambassadør for udsatte børn og unge og gøre en forskel for dem på den lange bane, så dit ophold ikke blot handler om de måneder, du tilbringer ude i verden.

  • Learn, give, share

    At gøre en forskel

    Når du har tilbragt den ønskede mængde tid på dit projekt, kan du rejse videre ud på eventyr på egen hånd, eller du kan sætte kurs mod det høje nord.
    I begge tilfælde bliver du ved hjemkomsten til Danmark inviteret til en fest, hvor alle volontører fra dit hold samles og fejrer de mange oplevelser og relationer, opholdet har beriget jer med. Festen er også den første invitation ind i det frivillige netværk herhjemme, og vi præsenterer derfor også de forskellige aktiviteter og teams, du har mulighed for at blive en del af, så du fortsat kan gøre en forskel for udsatte børn og unge efter din hjemkomst.

    Du kan se mere om de forskellige frivillige teams her.