Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
 • Rejsen går til:

  Honduras

  Det har virkelig været en fantastisk tid på alle måder. Fantastisk sjov, fantastisk udfordrende, fantastisk forfærdelig, fantastisk tankevækkende.

  Maiken Sørensen, tidligere volontør Honduras

  Spørgsmål?

Kontrasternes land

Om Honduras

I det centrale Mellemamerika finder man Honduras. Blandt backpackerne er det de caribiske øer i den nordlige del af landet, der er mest tiltrækkende. Som volontør eller praktikant kommer din hverdag dog til at udspille sig i lidt andre omgivelser, hvor du får et indblik i, at Honduras er blandt Latinamerikas fattigste;

52% af befolkningen lever i fattigdom.
11% er arbejdsløse.
150.000 børn lever uden deres forældre.

Med andre ord vil dit ophold gennem Impact give dig mulighed for at se mere end blot de flotte bounty strande på øerne i nord, og samtidig får du en hverdag med rig mulighed for at sprede smil og kærlighed blandt udsatte børn og unge.

Vi er virkelig bare taknemmelige for den tid, som vi har haft i børnehaven, de relationer vi har fået, og de ting vi har lært der.

Stine & Ditte, tidligere volontører i Honduras

at være frivillig

Livet som volontør

Både børn og ansatte vil elske, at du kommer og giver en hånd med det daglige arbejde. Det kan være med alt fra praktisk hjælp, kreative sysler, engelskundervisning og fodboldkampe. Omstillingsparathed er måske den vigtigste egenskab som volontør, for hverdagen bliver næppe kedelig og ensformig.

Det er ikke nogen hindring, at du ikke taler spansk på forhånd, og et volontørophold er en god måde at blive smidt ud i sproglæringen på, fordi børnene bare gentager, indtil du forstår, hvad de gerne vil have dig til at gøre.

Du kommer til at bo enten på dit projekt eller hos en værtsfamilie i nærheden, og i begge tilfælde vil du få en seng at sove i og mad til alle hovedmåltider.
Projektmulighederne er mange lokalsamfundet, hvor man som frivillig bl.a. kan tilknyttes fodboldklub, skole og børnehave – alt efter interesse.

Den korte tid i Honduras gav mig et stort hjerte for udsatte børn og unge, og jeg er glad for, at vi i Viva hver eneste dag kæmper for deres vilkår. Og du er meget velkommen på holdet!

Thomas, Bestyrelsesmedlem i Viva

at være praktikant

Livet som praktikant

Der sker noget med din faglighed, når du sætter den på spil i en ny sammenhæng. Så hvis du som pædagog- eller socialrådgiverstuderende har lyst til at lade dig udfordre med en udlandspraktik, kan du få en spændende og fagligt udfordrende hverdag blandt udsatte børn og unge.

Du bliver tilknyttet en lokal vejleder, der underskriver din praktikaftale og løbende er i dialog med dig om dine arbejdsopgaver, som planlægges ud fra din studieordning.

Læser du på universitetet, har vi et begrænset antal praktikpladser på vores partnerkontorer, hvor vi kan bruge forskellige samfundsfaglige profiler. Læs mere om arbejdet på Vivas hjemmeside og send en ansøgning til impact@viva.dk. Som praktikant på kontoret i Honduras er det nødvendigt, at du har et basisspansk før afrejsen fra Danmark.

Det har været en rigtig god proces og et rigtig spændende stykke arbejde, jeg har fået lov at lave hernede. Det har været udfordrende, men det har også været rigtig sjovt.

Sebastian, antropologistuderende og tidligere praktikant

How to guide!

1, 2, 3, rejs!

Vi hjælper dig gerne ud på din drømmerejse, og vi ved, at du gør dig mange overvejelser om, hvordan du skal nå at få styr på alle detaljerne før afrejse. Med oversigten herunder kan du se de vigtigste mellemstationer på dit eventyr.

 • Du overvejer at rejse ud

  Send ansøgningen

  Det er ganske uforpligtende at sende din ansøgning.
  Hvis du ved, hvor, hvornår og i hvor lang tid du gerne vil være af sted, er det fint, men ellers afklarer vi det senere i processen.
  Der er ingen ansøgningsfrist, men det er en god huskeregel, at vi har brug for mindst en måneds tid til at få styr på alle detaljerne og få dig klar til afrejse.

 • Afklaringsproces

  Samtale

  Når vi modtager din ansøgning, bliver du indkaldt til en samtale, hvor du har mulighed for at høre meget mere om mulighederne og arbejdsopgaverne ude. Derudover er samtalen også vores mulighed for at lære dig lidt bedre at kende, så vi kan finde det bedst mulige projekt og rejsemakker til dig. I løbet af samtalen finder vi ud af, hvilket land vi arbejder hen imod at sende dig til.

 • Beslutningsproces

  Match til projekt og rejsemakker

  Efter samtalen er det op til dig at beslutte, om det er os, du vil rejse med. Når du har truffet den beslutning, indbetaler du et depositum på 3000 kr., hvorefter vi begynder at planlægge dit ophold i detaljer; hvilket projekt du skal på, hvem du skal rejse sammen med, flybilletter osv.
  Det er et stort puslespil, der skal gå op, men vi er løbende i kontakt pr. telefon og mail, så du ved, hvor langt vi er i processen. Og når du har indbetalt depositummet, garanterer vi, at vi finder et godt projekt til dig.

 • Learn, give, share

  Læringsmodul 1

  Før du sætter dig på flyet mod din destination, tager vi hul på den læringsrejse, du bliver sendt ud på; kort tid inden din afrejse mødes alle volontører og praktikanter til Academy på vores kontor i Aarhus. Hér får du indblik i den kultur, du skal være en del af og får også undervisning om samfundsproblematikker og bliver generelt klædt på til at gøre en forskel for de børn og unge, du skal have en hverdag sammen med under dit ophold.

 • Afrejse

  Farvel til Danmark! Goddag til det ukendte!

  Når du har givet de sidste afskedsknus i lufthavnen og har fløjet på tværs af en del tidszoner, ankommer du til din destination, hvor vores kollegaer vil tage imod dig og får dig indkvarteret i ved Viva-kontoret, som vil danne rammen om de første læringsdage i hovedstaden. Her får du intensiv spanskkursus og en generel introduktion til Honduras som land.
  Når vi har sikret os, at I er klar til at begå jer, bliver I sendt ud på jeres projekter, hvor børn og personale står klar til at tage imod jer med åbne arme.

 • Learn, give, share

  Hverdagsliv

  Fra du vågner om morgenen til, du lukker øjnene om aftenen, er du omgivet af børn og unge, der gerne vil være sammen med dig;
  Måske kan du lide at danse eller elsker at spille fodbold? Så er der helt sikkert både piger og drenge, der bliver glade på dit projekt. Og der er uden tvivl også børn, der gerne vil tegne, lege med perler, få sat hår eller lære et nyt sprog. Du vil også få en stor stjerne hos personalet, hvis du vil hjælpe med lektier, give en hånd i køkkenet eller få børnene til at udføre deres pligter med et smil.
  Du vil med andre ord ikke kede dig!

 • Learn, give, share

  Læringsmoduler på destinationen

  Som et del af dit ophold deltager du løbende i Academymoduler på vores partnerkontor. Hér lægger du hverdagspligterne fra dig og får mulighed for at få dit ophold sat i perspektiv. Du besøger andre Viva projekter for derigennem at få en større forståelse for børn og unges vilkår, og hvordan Viva arbejder for at forbedre disse.
  Læringsmoduler er din mulighed for at få et udgangspunkt for at være ambassadør for udsatte børn og unge og gøre en forskel for dem på den lange bane, så dit ophold ikke blot handler om de måneder, du tilbringer ude i verden.

 • Learn, give, share

  At gøre en forskel

  Når du har tilbragt den ønskede mængde tid på dit projekt, kan du rejse videre ud på eventyr på egen hånd, eller du kan sætte kurs mod det høje nord.
  I begge tilfælde bliver du ved hjemkomsten til Danmark inviteret til en fest, hvor alle volontører fra dit hold samles og fejrer de mange oplevelser og relationer, opholdet har beriget jer med. Festen er også den første invitation ind i det frivillige netværk herhjemme, og vi præsenterer derfor også de forskellige aktiviteter og teams, du har mulighed for at blive en del af, så du fortsat kan gøre en forskel for udsatte børn og unge efter din hjemkomst.

  Du kan læse mere om de frivillige teams her.