Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Søerne og vulkanernes land

Om Nicaragua

Som det største land i Mellemamerika er Nicaragua kendt for sin storslåede natur med vulkaner, søer og smukke strande, der hvert år tiltrækker backpackere, surfere og turister i massevis.
Dog vil du som volontør eller praktikant i landet også opleve andet end naturen og mere end de gængse turistoplevelser. Du får en hverdag blandt udsatte børn og unge, hvor du får indblik i nogle af de udfordringer, som også præger Nicaragua;

24,6% lever i fattigdom.
33% af alle børn er underernærede.
13% af alle børn er født af teenagemødre.

Med andre ord vil dit ophold gennem Impact give dig mulighed for at se mere end blot søer og vulkaner, og samtidig får du en hverdag med rig mulighed for at sprede smil og kærlighed blandt udsatte børn og unge.

Jeg er blevet fyldt godt op med sprog, kulturindtryk og mødet med mange nye mennesker, hvilket også har betydet, at tiden er fløjet afsted.

Louise, tidligere volontør i Nicaragua

At være frivillig

Livet som volontør

Som volontør får du en hverdag fyldt med børn, unge og ansatte, som er glade for, at du kommer og giver en ekstra hånd med det daglige arbejde. Måske er du god til at sy og strikke, eller du er verdensmester i at lege med Lego? Under alle omstændigheder kan vi finde et projekt, hvor der er plads til dig. Det vigtigste er, at du er klar til udfordringer, fantastiske oplevelser og en masse smil fra børnene.

Det er ikke nogen hindring, at du ikke taler spansk på forhånd, og et volontørophold er en god måde at blive smidt ud i sproglæringen på, fordi børnene bare gentager, indtil du forstår, hvad de gerne vil have dig til at gøre.

Der er forskellige typer af projekter, der alle arbejder med udsatte børn og unge. Mulighederne spænder fra en kirkes arbejde blandt de fattigste til et fritidshjem for børn og unge.

Du kommer til at bo enten på dit projekt eller hos en værtsfamilie i nærheden, og i begge tilfælde vil du få en seng at sove i og mad til alle hovedmåltider.

at være praktikant

Livet som praktikant

Der sker noget med din faglighed, når du sætter den på spil i en ny sammenhæng. Så hvis du som pædagog- eller socialrådgiverstuderende har lyst til at lade dig udfordre med en udlandspraktik, kan du få en spændende og fagligt udfordrende hverdag blandt udsatte børn og unge.

Du bliver tilknyttet en lokal vejleder, der underskriver din praktikaftale og løbende er i dialog med dig om dine arbejdsopgaver, som planlægges ud fra din studieordning.

Læser du på universitet, har vi et begrænset antal praktikpladser på vores partnerkontorer, hvor vi kan bruge forskellige samfundsfaglige profiler. Læs mere om arbejdet på Vivas hjemmeside og send en ansøgning til lp@viva.dk. Som praktikant på kontoret er det nødvendigt, at du har et basisspansk før afrejsen fra Danmark.

Jeg har haft en spændende praktik, som har været relevant i forhold til min faglighed, og det har været fedt at få lov til at prøve en masse ting af i praksis.

Marlene, kandidatstuderende interkulturelle studier og tidligere praktikant

How to guide!

1, 2, 3, rejs!

Vi hjælper dig gerne ud på din drømmerejse, og vi ved, at du gør dig mange overvejelser om, hvordan du skal nå at få styr på alle detaljerne før afrejse. Med oversigten herunder kan du se de vigtigste mellemstationer på dit eventyr.

 • Du overvejer at rejse ud

  Send ansøgningen

  Det er ganske uforpligtende at sende din ansøgning.
  Hvis du ved, hvor, hvornår og i hvor lang tid du gerne vil være af sted, er det fint, men ellers afklarer vi det senere i processen.
  Der er ingen ansøgningsfrist, men det er en god huskeregel, at vi har brug for mindst en måneds tid til at få styr på alle detaljerne og få dig klar til afrejse.

 • Afklaringsproces

  Samtale

  Når vi modtager din ansøgning, bliver du indkaldt til en samtale, hvor du har mulighed for at høre meget mere om mulighederne og arbejdsopgaverne ude. Derudover er samtalen også vores mulighed for at lære dig lidt bedre at kende, så vi kan finde det bedst mulige projekt og rejsemakker til dig. I løbet af samtalen finder vi ud af, hvilket land vi arbejder hen imod at sende dig til.

 • Beslutningsproces

  Match til projekt og rejsemakker

  Efter samtalen er det op til dig at beslutte, om det er os, du vil rejse med. Når du har træffet den beslutning, indbetaler du et depositum på 3000 kr., hvorefter vi begynder at planlægge dit ophold i detaljer; hvilket projekt du skal på, hvem du skal rejse sammen med, flybilletter osv.
  Det er et stort puslespil, der skal gå op, men vi er løbende i kontakt pr. telefon og mail, så du ved, hvor langt vi er i processen. Og når du har indbetalt depositummet, garanterer vi, at vi finder et godt projekt til dig.

 • Learn, give, share

  Læringsmodul 1

  Før du sætter dig på flyet mod din destination, tager vi hul på den læringsrejse, du bliver sendt ud på; kort tid inden din afrejse mødes alle volontører og praktikanter til Academy på vores kontor i Aarhus. Hér får du indblik i den kultur, du skal være en del af og får også undervisning om samfundsproblematikker og bliver generelt klædt på til at gøre en forskel for de børn og unge, du skal have en hverdag sammen med under dit ophold.

 • Afrejse

  Farvel til Danmark! Goddag til det ukendte!

  Når du har givet de sidste afskedsknus i lufthavnen og har fløjet på tværs af en del tidszoner mod det mellemamerikanske, ankommer du til Honduras, hvor vores kollegaer vil tage imod dig og får dig indkvarteret i en lejlighed ovenpå Viva-kontoret, som vil danne rammen om de første læringsdage i hovedstaden. Her får du intensiv spanskkursus og en generel introduktion til det at være volontør eller praktikant.
  Når vi har sikret os, at I er klar til at begå jer, bliver I sendt til Nicaragua, hvor børn og personale står klar til at tage imod jer med åbne arme.

 • Learn, give, share

  Hverdagsliv

  Fra du vågner om morgenen til, du lukker øjnene om aftenen, er du omgivet af børn og unge, der gerne vil være sammen med dig, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan fordrive tiden med;
  Måske kan du lide at danse eller elsker at spille fodbold? Så er der helt sikkert både piger og drenge, der bliver glade på dit projekt. Og der er uden tvivl også børn, der gerne vil tegne, lege med perler, få sat hår eller lære et nyt sprog. Du vil også få en stor stjerne hos personalet, hvis du vil hjælpe med lektier, give en hånd i køkkenet eller få børnene til at udføre deres pligter med et smil.
  Du vil med andre ord ikke kede dig!

 • Learn, give, share

  Læringsmoduler på destinationen

  Som et del af dit ophold deltager du løbende i Academymoduler og rejser derfor til vores partnerkontor i Honduras. Hér lægger du hverdagspligterne fra dig og får mulighed for at få dit ophold sat i perspektiv. Du besøger andre Viva projekter for derigennem at få en større forståelse for børn og unges vilkår, og hvordan Viva arbejder for at forbedre disse.
  Læringsmoduler er din mulighed for at få et udgangspunkt for at være ambassadør for udsatte børn og unge og gøre en forskel for dem på den lange bane, så dit ophold ikke blot handler om de måneder, du tilbringer ude i verden.

 • Learn, give, share

  At gøre en forskel

  Når du har tilbragt den ønskede mængde tid på dit projekt, kan du rejse videre ud på eventyr på egen hånd, eller du kan sætte kurs mod det høje nord.
  I begge tilfælde bliver du ved hjemkomsten til Danmark inviteret til en fest, hvor alle volontører fra dit hold samles og fejrer de mange oplevelser og relationer, opholdet har beriget jer med. Festen er også den første invitation ind i det frivillige netværk herhjemme, og vi præsenterer derfor også de forskellige aktiviteter og teams, du har mulighed for at blive en del af, så du fortsat kan gøre en forskel for udsatte børn og unge efter din hjemkomst.

  Du kan læse mere om de forskellige frivillige teams her.