Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Vandfaldenes land

Om Zimbabwe

I den sydlige del af Afrika ligger Zimbabwe. Landet er kendt for sit flotte og varierede landskab, som er præget af imponerende vandfald samt et fantastisk dyreliv på savannerne, hvilket tiltrækker mange turister.

Men for dele af befolkningen er livet ikke nemt. Som volontør får du mulighed for at se nogle af landets skyggesider og få indblik i de udfordringer, som landets udsatte børn og unge står overfor:

39,8% af befolkningen lever i fattigdom.
22% af bybefolkningen lever i slum.
60% er berørt af fødevaremangel.

We are looking forward to a wonderful learning moment with you!

Jonathan, leder af Viva Zimbabwe

At være frivillig

Livet som volontør

I Zimbabwe vil vores kollegaer tage imod dig med åbne arme.
Du kommer til at bo hos en værtsfamilie, der vil sørge for, at har tag over hovedet og får noget at spise til dagens hovedmåltider. Du bliver tilknyttet et projekt i nærheden af din værtsfamilie og bruger hverdagen sammen med børn og unge, hvor du blandt andet kan hjælpe med engelskundervisning, spille fodbold og lave aktiviteter.

En af de bedste ting ved at bo i Zimbabwe er at opleve kulturen og den respekt og varme, der er mellem mennesker. Man føler sig enormt hurtigt velkommen!

Andreas, tidligere volontør i Zimbabwe

How to guide!

1, 2, 3, rejs!

Vi hjælper dig gerne ud på din drømmerejse, og vi ved, at du gør dig mange overvejelser om, hvordan du skal nå at få styr på alle detaljerne før afrejse. Med oversigten herunder kan du se de vigtigste mellemstationer på dit eventyr.

 • Du overvejer at rejse ud

  Send ansøgningen

  Det er ganske uforpligtende at sende din ansøgning.
  Hvis du ved, hvor, hvornår og i hvor lang tid du gerne vil være af sted, er det fint, men ellers afklarer vi det senere i processen.
  Der er ingen ansøgningsfrist, men det er en god huskeregel, at vi har brug for mindst en måneds tid til at få styr på alle detaljerne og få dig klar til afrejse.

 • Afklaringsproces

  Samtale

  Når vi modtager din ansøgning, bliver du indkaldt til en samtale, hvor du har mulighed for at høre meget mere om mulighederne og arbejdsopgaverne ude. Derudover er samtalen også vores mulighed for at lære dig lidt bedre at kende, så vi kan finde det bedst mulige projekt og rejsemakker til dig. I løbet af samtalen finder vi ud af, hvilket land vi arbejder hen imod at sende dig til.

 • Beslutningsproces

  Match til projekt og rejsemakker

  Efter samtalen er det op til dig at beslutte, om det er os, du vil rejse med. Når du har træffet den beslutning, indbetaler du et depositum på 3000 kr., hvorefter vi begynder at planlægge dit ophold i detaljer; hvilket projekt du skal på, hvem du skal rejse sammen med, flybilletter osv.
  Det er et stort puslespil, der skal gå op, men vi er løbende i kontakt pr. telefon og mail, så du ved, hvor langt vi er i processen. Og når du har indbetalt depositummet, garanterer vi, at vi finder et godt projekt til dig.

 • Learn, Give, Share

  Læringsmodul

  Før du sætter dig på flyet mod din destination, tager vi hul på den læringsrejse, du bliver sendt ud på; kort tid inden din afrejse mødes alle volontører og praktikanter til Academy på vores kontor i Aarhus. Hér får du indblik i den kultur, du skal være en del af og får også undervisning om samfundsproblematikker og bliver generelt klædt på til at gøre en forskel for de børn og unge, du skal have en hverdag sammen med under dit ophold.

 • Afrejse

  Farvel Danmark! Goddag til alt det ukendte!

  Når du har givet de sidste afskedsknus i lufthavnen og har fløjet på langs af hele det afrikanske kontinent, ankommer du til din destination, hvor vores kollegaer vil tage imod dig og får dig indkvarteret i nærheden af kontoret, som vil danne rammen om de første læringsdage i hovedstaden.
  Når vi har sikret os, at I er klar til at begå jer, bliver I sendt ud på jeres projekter, hvor børn og personale står klar til at tage imod jer med åbne arme.

 • Learn, Give, Share

  Hverdagsliv

  Fra du vågner om morgenen til, du lukker øjnene om aftenen, er du omgivet af børn og unge, der gerne vil være sammen med dig, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan fordrive tiden med;
  Måske kan du lide at danse eller elsker at spille fodbold? Så er der helt sikkert både piger og drenge, der bliver glade på dit projekt. Og der er uden tvivl også børn, der gerne vil tegne, lege med perler, få sat hår eller lære et nyt sprog. Du vil også få en stor stjerne hos personalet, hvis du vil hjælpe med lektier og engelskundervisning, give en hånd i køkkenet eller få børnene til at udføre deres pligter med et smil.
  Du vil med andre ord ikke kede dig!

 • Learn, give, share

  Læringsmodul på destinationen

  Når du har tilbragt den ønskede mængde tid på dit projekt, kan du rejse videre ud på eventyr på egen hånd, eller du kan sætte kurs mod det høje nord.
  I begge tilfælde bliver du ved hjemkomsten til Danmark inviteret til en fest, hvor alle volontører fra dit hold samles og fejrer de mange oplevelser og relationer, opholdet har beriget jer med. Festen er også den første invitation ind i det frivillige netværk herhjemme, og vi præsenterer derfor også de forskellige aktiviteter og teams, du har mulighed for at blive en del af, så du fortsat kan gøre en forskel for udsatte børn og unge efter din hjemkomst.

  Du kan se mere om de forskellige frivillige teams her.

 • Learn, Give, Share

  At gøre en forskel

  Som en del af dit ophold deltager du i slutningen af dit ophold på et Academy-modul på vores partnerkontor. Hér lægger du hverdagspligterne fra dig og får mulighed for at få dit ophold sat i perspektiv. Du besøger andre Viva projekter for derigennem at få en større forståelse for børn og unges vilkår, og hvordan Viva arbejder for at forbedre disse.
  Læringsmodulet er din mulighed for at få et udgangspunkt for at være ambassadør for udsatte børn og unge og gøre en forskel for dem på den lange bane, så dit ophold ikke blot handler om de måneder, du tilbringer ude i verden.