Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
  • Køb årets julegave

Viva Julegavekort

Giv håb og en lysere fremtid til et barn i Zimbabwe

Mangler du en god idé til mandelgaven, pakkelegsgaven eller julegaven? Så giv et Viva Julegavekort! I år kan du købe et julegavekort til 150 kr. som giver et barn i Zimbabwe en fødselsattest, og dermed udsigt til et liv med basale rettigheder og muligheden for at komme i skole og få lægehjælp.

Giv en gave, der glæder mere end én – og hjælp os med at give udsatte børn en tryg og sund opvækst. Du kan læse mere om julegavekortet herunder.

Alle børn fortjener en god start på livet

Giv et barn en fødselsattest

I Zimbabwe lever  67,7% af alle børn under 5 år uden en fødselsattest. Uden en attest eksisterer barnet ikke i juridisk forstand, og det er det svært, hvis ikke umuligt, at få adgang til sundhedssystem og uddannelse, og i det hele taget blive en fuldbyrdet borger i sit land.

Konsekvenserne er, at børnene har udsigt til et liv, hvor formelle ansættelsesvilkår på jobmarkedet ikke er en mulighed, og mange af børnene havner derfor i børnearbejde og prostitution. Børn uden en fødselsattest har heller ikke adgang til at få ført en rettsag, hvis de f.eks. bliver udsat for overgreb eller anden kriminalitet.

Viva kæmper for børns ret til en identitet. Derfor arbejder vi for at styrke registreringssystemet og at selvstændiggøre de børn, der har levet uden fødselsattest, så de har mulighed for at skabe deres egen fremtid.

Når du køber et Viva Julegavekort, er du med til at give et barn en fødselsattest, som er så vigtig for deres fremtid. Det giver den bedste start på livet. Giv gavekortet til en du holder af – eller måske personen, der har alt – så I sammen kan give et barn i Zimbabwe nyt håb for fremtiden. Alle børn fortjener en fødselsattest.

Din gave hjælper børn som Ethel

Ethel siger tak for sin fødselsattest

Ethel har mistet begge sine forældre. Da ingen af hendes forældre havde en fødselsattest, kunne Ethel heller ikke selv få en. Uden en fødselsattest ville hun have dårlige muligheder for at få en uddannelse. Men Ethel er et af de børn, som Viva har hjulpet til at få en fødselsattest. Det betyder, at hun i dag har mulighed for at tage på universitet og få den uddannelse, som hun ønsker. Fødselsattesten gør, at Ethel nu selv er i stand til at skabe sin egen fremtid.

Her finder du typiske

Spørgsmål og svar

Når jeg køber et Viva Julegavekort

Når du har købt et Viva Julegavekort, kan du enten få tilsendt et fysisk gavekort* med posten eller en digital print-selv-version på mail. Gavekortet indeholder en kort beskrivelse, der fortæller modtageren om gaven og Viva Danmarks arbejde. Prisen på gavekortene er inklusiv porto.

Ved køb af et gavekort sørger vi for, at pengene bliver brugt til en fødselsattest til et barn i Zimbabwe, og du er således med til at give udsatte børn og unge glæde, håb og muligheden for at skabe en god fremtid.

 

Hvornår modtager jeg julegavekortet?

Du kan bestille det fysiske julegavekort frem til fredag d. 15. december, så du har gaven inden jul.
De digitale julegavekort kan du købe frem til onsdag d. 20. december.

 

*Så længe lager haves.

Årets julegavekort