Når man færdes på sociale medier er det vigtigt at være opmærksom på indhold, der virker krænkende. Ved at rapportere indhold kan man være med til at gøre sociale medier til et mere trygt sted og samtidigt bekæmpe digitale krænkelser.
Mekanismen for at anmelde indhold til et socialt medie kaldes “Flagging”. Det skyldes, at man markerer opslag, videoer, billeder, brugere, kommentarer, beskeder el.lign. med et flag, der advarer det sociale medie om indhold/opførsel, der overskrider deres retningslinjer. Det kunne være krænkende indhold, spam, misbrug el.lign.
Flagging er en nem måde at gøre en forskel på. Det er nemlig helt essentielt, at de sociale medier bliver bevidst om krænkende indhold, så de kan fjerne indholdet eller i mere alvorlige tilfælde udelukke brugere eller anmelde det til politiet.
Flagging fungerer således på f.eks. Facebook og Instagram:
- Find det indhold (opslag, billede, video el.lign.) du vil anmelde
- Klik på de tre små prikker. De tre prikker er enten i øverste højre hjørne eller under billedet eller videoen afhængig af din telefon/enhed
- Klik på ‘Anmeld’
- Vælg en årsag til, at du gerne vil anmelde
Også på TikTok, Snapchat og alle mulige andre sociale medier, kan man anmelde beskeder, stories og opslag – typisk ved at holde fingeren inde på indholdet og trykke ‘anmeld’ eller ‘rapporter’.
Du kan også anmelde ting til Politiet via politi.dk eller få hjælp og rådgivning via Red Barnets SletDet-rådgivning, hvor der også er grundige slettevejledninger til de enkelte sociale medier.