Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Den spæde start

Det hele startede for 25 år siden

Da Viva startede for 25 år siden, var opgaven at forbedre børn og unges vilkår, så de kunne få en tryg og sund opvækst med mulighed for at skabe deres egen fremtid. Det er den samme opgave, Viva løser i dag; i flere lande og med flere typer af aktiviteter.

Det hele begyndte d. 5. maj 1994. Ledere fra forskellige danske kirkesamfund med danske Patrick MacDonald i spidsen fandt sammen for at skabe et fundament for den fælles sag – at hjælpe udsatte børn. Patrick var ophavsmanden bag ideen, som udsprang af de behov, han oplevede på sin rejse i Bolivia kort forinden. Her så han, hvordan børn levede på gaden, og han ønskede at skabe et netværk, der kunne koordinere de forskellige tiltag kirker og organisationer lavede, så hjælpen til børnene blev styrket. Det blev startskuddet til det, vi i dag kender som Viva.

Rygmarven i Viva

Volontører har altid været kernen i Viva

Frivilligheden var den store motor i arbejdet med udsatte børn. Frem til 2003 havde Viva udsendt 129 volontører. For at styrke volontørområdet blev volontørprogrammet Impact lanceret i 2004, og udsendelse af unge blev for alvor en kerneydelse i Viva. I 2019 er vi stolte over at runde 1000 udsendte volontører og praktikanter.

De første 10 år blev Viva drevet af frivillige i form af hjemvendte volontører og en aktiv bestyrelse. Man arbejdede ihærdigt for at samle penge ind til arbejdet med udsatte børn og unge ude i verden. Den økonomiske støtte til arbejdet steg, og flere og flere danskere støttede Vivas arbejde.

Danidastøtte

Mere udviklingsfaglighed i arbejdet

I takt med at flere private, kirke, foreninger og virksomheder støttede op om Vivas arbejde, opstod behovet for en styrket udviklingsfaglighed. Det betød øget fokus på at fremme børns rettigheder, forebygge overgreb og undertrykkelse, reintegrere børn fra børnehjem med deres familier og påvirke beslutningstagere. I 2006 opnåede Viva Danida-støtte, og frem til i dag er mere end 20 Danida projekter til fordel for børn og unge blevet udført. Viva har gennem årene arbejdet i forskellige lande, men indsatsen er i dag fokuseret på Filippinerne, Zimbabwe, Nicaragua og Honduras.

I fællesskab kan vi ændre vilkårene for udsatte børn og unge

Sammen for børnene

Siden stiftelsen af Viva har grundtanken været, at sammen kan vi gøre en forskel for børnene. Frivillige, givere og personale har stået sammen og skabt glæde og passion om indsatsen for børn. Sammen med vores lokale partnere har vi fundet løsninger til gavn for børn og unge. I dag, 25 år senere, holder ønsket om at give børn en bedre fremtid os stadig sammen.