Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sådan får du

Skattefradrag

Du kan få skattefradrag for op til 18.300 kr. i 2024 for dine donationer. Det betyder, at hvis du f.eks. donerer 100 kr., så får du ca. 30 kr. i fradrag, og din reelle udgift for donationen er på 70 kr.

Vi indberetter til SKAT, hvis vi kender dit CPR-nummer. Udfyld formularen – så sørger vi for, at du får fradrag.

Udfyld og få dit skattefradrag


Skattefradrag for donationer til velgørenhed 

Du kan få skattefradrag for både faste donationer og enkeltdonationer til velgørenhed igennem humanitære organisationer som eks. Viva. Vores julegavekort tæller også som donationer, og giver således også fuldt skattefradrag. I 2024 er det maksimale skattefradrag for donationer til velgørenhed 18.300 kroner.

MobilePay: Sådan får du skattefradrag

Når du donerer via MobilePay, kan vi ikke efterfølgende se, at det er dig, der har doneret. Derfor kan vi heller ikke indberette din donation til SKAT – medmindre, du fortæller os, at det er dig, der har doneret.

Allerførst skal du sikre, at vi kender dit CPR-nummer. Derfor er det vigtigt, at du skriver dit fulde navn og CPR-nr. i tekstfeltet i MobilePay, når du donerer. Har du glemt dette, skal du udfylde formularen ovenfor (hvis du ikke allerede har gjort det), og tilføje din MobilePay-kvittering som en vedhæftet fil/billede.

Kvitteringen finder du under din donation i MobilePay app’en. Klik ind under ”Aktiviteter” og klik ind på din donation. Klik herefter på ”Transaktionsoplysninger”, så din kvittering folder sig ud, og tag et billede af hele din kvittering – inklusiv transaktions-id’et.

Er det ikke muligt at vedhæfte billedet af din kvittering i formularen, kan du sende det til jrp@viva.dk – så skal vi nok tage os af resten og sikre, at du får skattefradrag for din donation.

NB. Det er vigtigt at telefonnummeret og CPR.-nummeret tilhører den samme person, for at vi kan give skattefradrag jf. regler fra SKAT.