Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Online seksuel udnyttelse af børn

Det mørke internet

Det mørke internet er blevet et slaraffenland for online seksuelt misbrug af børn og unge. Hvert år bliver millioner af sårbare og fattige børn og unge købt og solgt som sex-slaver og udsat for seksuelle overgreb, mens folk fra hele verden ser på bag deres skærm.

Filippinerne er af FN udnævnt til det land i verden, som er hårdest ramt af online seksuel udnyttelse af børn. Alene i 2015 modtog det filippinske politi 12.374 anmeldelser, men det anslås, at det reelle tal er langt højere.

I Viva har vi taget kampen op mod online seksuelle overgreb af børn og unge. Sammen med vores lokale partnere i Filippinerne arbejder vi hver dag for at komme børn og unge til undsætning og få straffet de ansvarlige bagmænd. Siden vi startede programmet i januar 2018, har vi befriet mere end 60 børn og fået dem i sikkerhed.
I det følgende afsnit kan du læse mere om to af disse børn;

Marissa og Sally

8 og 10 årig solgt online

Et langt mareridt er slut for de to piger Marissa og Sally på henholdsvis 8 og 10 år.
Pigerne blev gennem længere tid udnyttet af naboens søn til at posere foran kameraer for betalende kunder online. De to piger fik modet til at fortælle hemmeligheden til unge frivillige fra Viva, hvorefter overgrebene i fællesskab med bedstemoren blev anmeldt til politiet, som efterforskede sagen.

En søndag aften i marts rykkede politiet sammen med Vivas partner ind og tog pigerne væk fra deres hjem med henblik på at få dem i sikkerhed på et rehabiliteringscenter. Det er hårdt og barskt at fjerne børn fra deres forældre, men det er vigtigt at få dem i sikkerhed, så overgrebene ikke kan fortsætte og for at beskytte dem som hovedvidner i en retssag, der kan give op til 25 års fængsel.

I rehabiliteringsprocessen består Vivas opgave i at udrede, hvilke muligheder pigerne har for at vende tilbage til forældrene eller anden familie.

I Marissa og Sallys tilfælde har forældrene ikke været indblandet i forbrydelsen, hvilket betyder, de har kunnet vende tilbage til deres forældre, men det har været nødvendigt for familien at flytte til en anden provins, da efterforskningen stadig er i gang i deres lokalsamfund. I den næste periode vil familien få besøg af en socialrådgiver fra Viva med henblik på at skabe et nyt liv og få pigerne i gang med en normal tilværelse igen.

I de tilfælde, hvor forældrene har været indblandet i forbrydelsen, er det ikke muligt for børnene og vende hjem, så Viva arbejder på alternative løsninger såsom at vokse op hos et familiemedlem eller i en plejefamilie. Den sidste løsning vil være at lade børnene vokse op på et børnehjem, men en løsning, som vi forsøger at undgå, fordi vi mener, alle børn fortjener en familie.